2024. június 6., csütörtök

Kafka-kiállítás

 

 Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

https://fszek.hu/kozponti/Events/0801komplett-kafka-kiallitas

 

Kafka 100

Idén van Franz Kafka halálának 100. évfordulója. Ebből az alkalomból különböző szempontokból vizsgáljuk meg a munkásságát. Rámutatunk az író sokoldalúságára és megvilágítjuk aktualitását 2024-ben. Emellett különböző rendezvényekkel mélyítjük el az aktuális Kafka-kontextust.

 

Mahler - Komplett Kafka

100 éve halt meg az egyik leghíresebb német nyelvű író, Franz Kafka, akinek a neve csak halála után vált nemzetközileg ismertté. Művei, mint például A metamorfózis, A per és A kastély, azóta a nemzetközi kulturális kánon részét képezik. Franz Kafka nemcsak prózát írt, hanem szenvedélyesen szeretett rajzolni is. Karakterei az évforduló alkalmából Nicolas Mahler képregényes életrajzban kelnek életre.

 
NICOLAS MAHLER
 
Nicolas Mahler 1969-ben született, Bécsben él és dolgozik képregényrajzolóként és illusztrátorként. Képregényei és karikatúrái olyan jelentős újságokban és magazinokban jelennek meg, mint a Die Zeit, az NZZ am Sonntag, a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung és a Titanic. Kiterjedt munkásságáért számos díjat kapott, többek között 2010-ben a "Legjobb német nyelvű képregényrajzoló" Max und Moritz-díját, 2015-ben a Literaturhäuser-díjat, 2019-ben pedig a Sondermann-díjat. Mahler a bécsi Költészeti Iskola művészeti vezetője.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Érettségi/2024